/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
MINDFUL YOGA

Behandlingar

På Mindful Yoga har vi ett behandlings- och samtalsrum där du kan boka olika behandlingar. Du bokar behandlingarna genom att kontakta personen som utför behandlingarna, de går inte att boka i vår web-butik. Läs mer om respektive behandling nedan.

 

Laserbehandling – Medicinsk Laser

Laserbehandling eller medicinsk laser, laserterapi, LLLT eller lågeffektlaser är olika namn för att stimulera kroppens egen läkande förmåga med hjälp av ljusvågor. Metoden har använts sedan 1960-talet och det finns runt 5000 publicerade studier på både celler, djur och människa. Metoden
är kliniskt beprövad och har en bevisad effekt på olika skador och besvär i kroppen.

Vad påverkas i kroppen av laserljus ?
Laserljus påverkar processer på cellnivå. Ljuset stimulerar till ökad nybildning av substanser som behövs för cellernas återuppbyggnad och nybildning. Bland annat har laserljuset följande effekter på organismen:
Ökad DNA-, RNA- och albuminsyntes, ökad cellmetabolism (ämnesomsättning), ökad genomblödning och mikrocirkulation, snabbare nybildning av blodkärl, stärker immunförsvaret, stimulerar kollagensyntesen i huden, ökning av epitelvävnad vid sårläkning, ökad tensil hudstyrka, ökad enzymfunktion, ökad aktionspotential hos nervceller, ökad serotonininsöndring, ökad prostaglandininsöndring, minskar förekomsten av fria radikaler (oxidanter), DNA-molekylen drarnytta av laserljuset.

När laserljus appliceras på hud eller vävnad absorberas, reflekteras, och sprids det åt flera håll. Ju längre ner i vävnaden desto svagare blir ljuset. Därför används en större energimängd laserljus vid behandling av exempelvis muskulatur och leder, i jämförelse med ett öppet sår.

Absoluta fördelar med laserbehandling
Till skillnad från många andra metoder kan laserbehandling med fördel utföras vid akuta skador, inflammationer och svullnader. Detta gör att det är ett utmärkt komplement till övrig behandling vid smärta, svullnad, läkning efter operation och akuta besvär som stukningar och smärtsamma inflammationer. Eftersom behandlingen inte är smärtsam och dessutom icke-invasiv (d.v.s. man går inte in med nål eller liknande genom huden) kan även personer som är rädda för nålar ha ett alternativ till exempelvis akupunktur vid behandling av smärta. Dessutom har man sett att många besvär som har varit svårbehandlade med annan typ av behandling kan svara positivt på laserbehandling.

Fördelar i korthet:
– Inflammationsmodulerande
– Smärtlindrande
– Minskar svullnad
– Påskyndar läkning
– Användas på akuta skador
– Användas på långvariga och svårbehandlade besvär
– Riskfritt
– Milda, få biverkningar
– Det känns inte
– Kan ge snabbt resultat som håller över tid

Kontakta antingen  Mira Jonsson mirjon04@gmail.com eller Mia Lynch på mialynch@me.com för bokning och mer info eller klicka på knappen nedan.

Massageterapi / Livingfitness 

Soraia Da Cruz driver Living fitness sedan år 1995 och arbetar som massageterapeut.  Living fitness handlar om vardagslivet och jag brinner för friskvård och lever precis som jag lär ut.

Har du  nedsatt rörlighet i muskler och leder, idrotts- eller arbetsrelaterade skador är massageterapi bra för dig.

Jag börjar alltid med en konsultation för att få en helhetsbild av din historia till din uppkomma skada/sjukdom. Det görs en undersökning  av kroppshållningen samt eventuellt olika muskeltester, för att komma fram till det bästa behandlingsmetod för dig.

Dem olika behandlingsmetoder kan vara:

  •   Triggerpunktsbehandling

  •   Massageterapi

  •  Olika typer av avancerad muskeltöjning.

Varje behandling tar 45–75 min, efter  avslutad behandling kan du få rekommendationer kring träning eller rehab.

 Kontakt
Soraia Da Cruz  
Mobil: 0762282968
 livingfitness.bokadirekt.se

Terapeutisk hypnos

Genom terapeutisk hypnos kan du få hjälp att lokalisera och frigöra blockeringar som ligger till grund för fysiska, mentala eller känslomässiga begränsningar. För att frigöra blockeringar arbetar jag med det undermedvetna och guidar klienten genom till exempel minnen, händelser eller trauman som inte är fullt ut bearbetade. Mitt fokus är att du som klient uppnå en balans i din tillvaro och en inblick i din egen påverkan av ditt hälsotillstånd.

Charlotta erbjuder behandlingar med hypnosterapi på tisdags- och onsdagskvällar.

Kontakt
Charlotta Andersson

Mob: 0730-68 58 93
E-mail: almahypnos@gmail.com
https://www.facebook.com/almahypnos/

Jung Shim energibehandling

En Jung Shim energibehandling ger dig påfyllning med ny energi och avgiftar ditt system.

Behandlingen utförs av en specialutbildad terapeut, som använder sig av en unik kombination av akupressur och ljud. Behandlingen frigör djupt rotade blockeringar och spänningar från kroppen. Därmed förstärks det naturliga flödet av Qi, vår vitala livskraft.

Vid sidan av akupressur använder sig terapeuten av en speciell andningsteknik. Denna skapar en speciell ljudvibration som löser upp blockeringar i kroppens energiflöde. Dessutom kan ny energi nå djupt in i kroppens energikanaler.

Behandlingen fyller dig med ny livskraft och avgiftar ditt system, vilket hjälper dig att lösa upp spänningar, smärta och oro. Behandlingen har dessutom en lugnande effekt på sinnet.

 

För att boka maila till goteborg@jungshim.org

Du kan läsa mer om Hugh Cochrane och Jung Shim på https://www.jungshim.se/

HA INTE ONT I ONÖDAN

Behandla dig och påskynda kroppens läkningsprocess