/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
MINDFUL YOGA

Behandlingar

På Mindful Yoga har vi ett behandlings- och samtalsrum där du kan boka olika behandlingar. Du bokar behandlingarna genom att kontakta personen som utför behandlingarna, de går inte att boka i vår web-butik. Läs mer om respektive behandling nedan.

 

Terapeutisk hypnos

Genom terapeutisk hypnos kan du få hjälp att lokalisera och frigöra blockeringar som ligger till grund för fysiska, mentala eller känslomässiga begränsningar. För att frigöra blockeringar arbetar jag med det undermedvetna och guidar klienten genom till exempel minnen, händelser eller trauman som inte är fullt ut bearbetade. Mitt fokus är att du som klient uppnå en balans i din tillvaro och en inblick i din egen påverkan av ditt hälsotillstånd.

Charlotta erbjuder behandlingar med hypnosterapi på tisdags- och onsdagskvällar.

Kontakt
Charlotta Andersson

Mob: 0730-68 58 93
E-mail: almahypnos@gmail.com
https://www.facebook.com/almahypnos/

Jung Shim energibehandling

En Jung Shim energibehandling ger dig påfyllning med ny energi och avgiftar ditt system.

Behandlingen utförs av en specialutbildad terapeut, som använder sig av en unik kombination av akupressur och ljud. Behandlingen frigör djupt rotade blockeringar och spänningar från kroppen. Därmed förstärks det naturliga flödet av Qi, vår vitala livskraft.

Vid sidan av akupressur använder sig terapeuten av en speciell andningsteknik. Denna skapar en speciell ljudvibration som löser upp blockeringar i kroppens energiflöde. Dessutom kan ny energi nå djupt in i kroppens energikanaler.

Behandlingen fyller dig med ny livskraft och avgiftar ditt system, vilket hjälper dig att lösa upp spänningar, smärta och oro. Behandlingen har dessutom en lugnande effekt på sinnet.

Nästa tillfälle det finns möjlighet att boka behandlingar enligt Jung Shim på Mindful Yoga är torsdagen den 27 juni.

Erbjudande! Den 27 juni kan du uppleva en Jung Shim behandling för reducerat pris. För dig som betalar i förskott kostar det då endast 500 kr och vid betalning samma dag 600 kr.

För att boka maila till goteborg@jungshim.org

Du kan läsa mer om Hugh Cochrane och Jung Shim på https://www.jungshim.se/

Osteopati

Osteopati används vid rygg- eller nackvärk, ledbesvär, huvudvärk och migrän. Det används också vid ischiasproblematik, olika idrottsskador och belastningsskador. Osteopati kan också hjälpa vid problem orsakade av stress, matsmältningsbesvär och andningsbesvär.

Osteopaten använder sina händer för att först ställa en diagnos på bakomliggande orsaker till besvären och sedan utföra en behandling där kroppens leder och muskler mjukas upp och kroppens nervsystem kommer i balans. Osteopaten korrigerar obalanser i skelettets utformning och sätter igång en självläkande process i kroppen.

Osteopati utförs av Alberto Manco
Alberto Manco är osteopat, kinesiolog, yogalärare och massageterapeut.
Du når Alberto på telefon 0739 87 79 30

Laserbehandling – Medicinsk Laser

Laserbehandling eller medicinsk laser, laserterapi, LLLT eller lågeffektlaser är olika namn för att stimulera kroppens egen läkande förmåga med hjälp av ljusvågor. Metoden har använts sedan 1960-talet och det finns runt 5000 publicerade studier på både celler, djur och människa. Metoden
är kliniskt beprövad och har en bevisad effekt på olika skador och besvär i kroppen.

Vad påverkas i kroppen av laserljus ?
Laserljus påverkar processer på cellnivå. Ljuset stimulerar till ökad nybildning av substanser som behövs för cellernas återuppbyggnad och nybildning. Bland annat har laserljuset följande effekter på organismen:
Ökad DNA-, RNA- och albuminsyntes, ökad cellmetabolism (ämnesomsättning), ökad genomblödning och mikrocirkulation, snabbare nybildning av blodkärl, stärker immunförsvaret, stimulerar kollagensyntesen i huden, ökning av epitelvävnad vid sårläkning, ökad tensil hudstyrka, ökad enzymfunktion, ökad aktionspotential hos nervceller, ökad serotonininsöndring, ökad prostaglandininsöndring, minskar förekomsten av fria radikaler (oxidanter), DNA-molekylen drarnytta av laserljuset.

När laserljus appliceras på hud eller vävnad absorberas, reflekteras, och sprids det åt flera håll. Ju längre ner i vävnaden desto svagare blir ljuset. Därför används en större energimängd laserljus vid behandling av exempelvis muskulatur och leder, i jämförelse med ett öppet sår.

Absoluta fördelar med laserbehandling
Till skillnad från många andra metoder kan laserbehandling med fördel utföras vid akuta skador, inflammationer och svullnader. Detta gör att det är ett utmärkt komplement till övrig behandling vid smärta, svullnad, läkning efter operation och akuta besvär som stukningar och smärtsamma inflammationer. Eftersom behandlingen inte är smärtsam och dessutom icke-invasiv (d.v.s. man går inte in med nål eller liknande genom huden) kan även personer som är rädda för nålar ha ett alternativ till exempelvis akupunktur vid behandling av smärta. Dessutom har man sett att många besvär som har varit svårbehandlade med annan typ av behandling kan svara positivt på laserbehandling.

Fördelar i korthet:
– Inflammationsmodulerande
– Smärtlindrande
– Minskar svullnad
– Påskyndar läkning
– Användas på akuta skador
– Användas på långvariga och svårbehandlade besvär
– Riskfritt
– Milda, få biverkningar
– Det känns inte
– Kan ge snabbt resultat som håller över tid

Kontakta Mia Lynch på mialynch@me.com för bokning och mer info.

Behandlingar med
Nomi Naimala

– Reflexologi
– Taktil massage
– Thai yoga massage
– Ayurvedisk ansiktsmassage
– Ayurvedisk hälsorådgivning
– Yin yoga
– Yin yoga med massage
– Yoga Nidra – Guidad meditation
Du kan också kombinera ovanstående behandlingar.

Läs mer på:
https://naimala.wixsite.com/naimala

Du hittar Nomi på facebook här:
https://www.facebook.com/NaimalaNomi

Vill du maila Nomi skriver du till: nomi.naimala@gmail.com

 

Kraniosakral terapi

Har du haft dina problem länge, provat allt och inte vet vart du ska vända dig för att få hjälp? Då är en behandling med kraniosakral terapi ett klokt val. Kraniosakral terapi är en osteopatisk teknik med holistiskt tankesätt, grundat i insikten att alla obalanser har både fysiska och emotionella/mentala kopplingar.

Detta kan lindras med kraniosakral terapi:

– Migrän
– Ryggbesvär
– Högt blodtryck
– Fibromyalgi
– Whiplash skada
– Reumatism

Kraniosakral terapi är en mjuk behandlingsform där terapeuten med hjälp av sina händer och absolut närvaro i nuet korrigerar små felställningar i kraniets alla ben, ryggraden och/eller svanskotan. Dessa små korrigeringar hjälper kroppen att lösa spänningar som hindrar hälsa och välmående och en djup läkning kan starta. Eftersom nervsystemet balanseras på en djup nivå brukar ofta tankar och känslor som är kopplade till problemen leta sig upp i ljuset och kan på så sätt bearbetas. Medicinsk forskning i USA och England har visat att kraniosakral terapi har mycket god effekt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa.

Behandlingen kan ges som 60 min enbart kraniosakral terapi eller 90 min kombinationsbehandling där vi inleder med en mjukgörande massage innan den kraniosakrala delen.

Kraniosakral terapi utförs av Ann Nystrand.

Ann är designern och mönsterkontruktören som efter 23 år lämnade klädbranschen för att arbeta med människor istället för produkter. Sedan 2010 driver hon eget företag, Livstorget – mötesplatsen för kropp & själ. Ann är utbildad till Friskvårdsterapeut på Göteborgs Gymnastiska Institut 2010 där hon fick kunskap om flera terapiformer bl a Svensk Klassisk Massage och Bindvävsmassage. Sedan 2013 Diplomerad Kraniosakral terapeut, utbildad på Bröderna Tranbergs Institut, tillsammans med 30 HP medicin. Med vidare fördjupning i den kraniosakrala världen såsom embryologi, matspjälkningsapparaten och den biodynamiska kraniosakrala terapin. 2015 färdig instruktör inom medicinsk yoga. Arbetar idag med friskvård på ett antal olika företag samt privata terapeutiska behandlingar.

E-mail: ann@livstorget.se  Mob: 070-8973651

HA INTE ONT I ONÖDAN

Behandla dig och påskynda kroppens läkningsprocess