/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Pia Georgsson

_20160802_155052Min första yogaklass undervisade jag våren 2001 och det kändes som att jag hade ”kommit hem”. En påtaglig känsla av trygghet och mycket kärlek infann sig som skulle fortsätta att växa. Intresset för välmående och människans komplexa natur har alltid intresserat mig och jag tar nu min kandidatexamen i Sociologi samt Psykologi. Med en bakgrund som personlig tränare, kostrådgivare men även som undersköterska och behandlingsassistent, har möten med människor varit varierande och många. Många resor världen över har även det föranlett många ovärderliga lärdomar. Jag tror även mycket på att insikten i vår egen resa genom Livet är av oerhörd vikt när det kommer till hur vi väljer att se på oss själva och vår omgivning, särskilt i de svåraste av stunder. För mig handlar yogan otroligt mycket om att öppna upp vår självläkande kapacitet och att utifrån det leva ett liv som är kärleksfullt och närande, både för oss själva som individer men även gentemot vår omgivning och vår planet. När våra sinnen är stillade öppnas vårt innersta rum. Utifrån detta kan vi börja se oss själva och omvärlden utan filter och istället börja lyssna inåt.

Jag är utbildad RYT Hatha Yogalärare och måste undergå ett särskilt antal utbildningstimmar löpande för att behålla min licens enligt Yoga Alliance USA. Under åren har jag även utbildat och certifierat mig i Yinyoga, guidad främst av mina lärare Sarah Powers och Biff Mithoefer. Jag känner en oerhörd tacksamhet inför dem båda, som genom sitt genuina vis bidragit till min utveckling som både yogalärare och människa. Leslie Kaminoff och Amy Matthews är några av de lärare som jag främst fördjupat mina kunskaper hos när det gäller yogans komplexa anatomi. Vid Mindfulnesscenter AB certifierade jag mig inom Mindfulness, av läkare Ola Schenström. I och med mitt yrke inom socialpsykiatrin utbildade jag mig vid Prison Yoga Training, av grundaren James Fox. Under min tid på Sarvaguna Yoga Meditation Research Academy i Dharamsala, Indien, certifierade jag mig i Usui Reiki. Kontinuerligt utforskar jag yogan genom workshops och utbildningar på denna oändliga yogaresa genom livet!

Men min största inspiration och förebild är min fantastiska Pappa, min bästa vän, som genom alla år och livets alla skeenden visat mig hur viktigt det är att ta vara på den tid vi får och att följa sitt eget hjärta. Att vi aldrig kan bli fattiga av att se det vi har istället för det vi inte har. Att möta varje dag med Kärlek för att vi har fått den fantastiska gåvan till Liv. För mig är han allt det yoga handlar om; att möta nuet precis som vi är med det vi har och finna en bestående trygghet inom oss själva oavsett strålande sol eller mörka moln. Det krävs mod och tillit att vara fullt närvarande, men också för att leva fullt ut. Något jag hoppas du vill utforska tillsammans med mig i yogasalen. Varmt Välkommen till din egen yogaresa!

Pia är en underbar lärare! Kunnig, pedagogisk, hjälpsam med härlig utstrålning. Kursen har för mig öppnat en väg till meditation och ett nytt lugn, något jag tidigare sökt men inte riktigt funnit. Jag lär också känna min kropp på ett helt nytt sätt.