/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Om massage

I en terapeutisk behandling ingår en behandlingsmetod som kallas muskulering. Det är en metod som innehåller djupgående muskelmassage och muskeltöjningar för att lösa spända muskler eller triggerpunkter. I metoden behandlas varje muskel var för sig. Det skapar balans kring leder genom ökad muskelavslappning, muskelflexibilitet, ledrörlighet och förbättrad muskelfunktion. I en terapeutisk behandlingsmetod ger jag dig också tips i din vardag med träning, stretch eller yoga som kan vara bra för ditt specifika problem. Vill du kombinera massagen med individuell yogaträning går det också bra.

Varför uppkommer spänningar i kroppen?

Att smärta och spänningar i kroppen uppkommer kan bero på en mängd olika saker. Det handlar ofta om muskelrelaterade orsaker men kan också bero på andra problem i kroppen. Likaväl som att den som har ett statiskt arbete eller vardag drabbas kan även en person som tränar mycket ha behov av att mjuka upp spända muskler. 

Har du ett stillasittande arbete eller sitter flera timmar framför datorn utan att röra på dig? Kanske står du och sitter länge i en och samma position, eller gör enformiga rörelser? I vissa yrkesgrupper får muskler jobba mycket statiskt och vår kropp är inte gjord för det. Våra kroppar är till för att vi ska röra på oss! 

Vid alltför enformig användning av kroppen blir muskler spända och korta, vilket i sin tur leder till att du kan få ont. Efter ett tag bildas en triggerpunkt i området. PH-värdet sjunker i muskeln och mjölksyra bildas i området. När triggerpunkter aktiveras kan dessa också stråla ut i andra områden på kroppen t.ex. i armar, händer eller huvud. Det kan leda till spänningshuvudvärk eller domningar i arm eller hand.

Främst är det vanligt med spänningar i rygg, nacke eller axlar och då handlar det oftast om muskelrelaterade spänningar som är orsakade av felaktig statisk ställning i arbete eller vardagen. Vissa undersökningar visar att mer än hälften som sitter och arbetar mycket framför en dator har eller har haft regelbundna problem med värk i nacke, skuldror, armar och händer.

Varför är massage bra?

Massage är främst bra för att öka blodgenomströmningen i kroppen och mjuka upp spända muskler men har också en lugnande, avslappnande effekt på nervsystemet, stärker immunförsvaret, påverkar lymfcirkluation som utsöndrar slaggprodukter.

Återgå till sidan med de olika massagealternativen som Ulrika erbjuder.