/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Kalender

Här presenteras de aktiviteter som ligger utanför vår ordinarie kursverksamhet, samt andra viktiga datum. Fördjupningskurser, workshops och vidareutbildning för yogalärare eller gästlärare på besök.

OKTOBER

Lördagen den 5 oktober kl. 10.00-13.00
Lärare: Pia Georgsson
Pris:  380 kr

Boka innan den 1 okt, för 350:-

I samklang med Hösten – Yin&Restorative

Denna workshop önskar erbjuda dig rum att balansera energin från övergången mellan sommar och höst. Hösten är början av en lång Yin period då vi också drar nytta av att vårda densamma. Enligt traditionell kinesisk medicin är hösten associerat med elementet Metall och det blir särskilt viktigt att vårda Wei-Qi, som lungorna ansvarar för. Hösten är också en tid att skörda – att observera det som varit och att ta till vara på det som upplevs vara till nytta att ta med och absorbera under hösten. Genom särskilt utvalda Yin asanas avser vi stötta de Yin och Yang organ som är knutna till hösten och dess element. Efter vårdande Yin asanas övergår vi mjukt till Restorative, där vi låter kropp och sinnen vilsamt vaggas in till tonerna av det vi skördat.

Ta med penna och papper för dina egna anteckningar av upplevelser.

Om Pia Georgsson

Pia Georgssons yogaresa började tidigt 2000-tal och formades dels genom hennes livserfarenheter såväl som de olika lärare och områden av yoga och holistisk hälsa som hennes väg inneburit. Hennes undervisning är starkt individbaserad utifrån det faktum att vi alla bär på olika fysiologiska, neurologiska och mentala mönster i vår kropp. Pia väver samman kunskap och erfarenhet av mindfulness, somatics, traditionell kinesisk medicin, martial arts, neurovetenskap samt kunskap om myofascia i syfte att med nyfikenhet utforska vår yogapraktik utifrån en helhet. Syftet är att öppna upp för en säkrare och individbaserad funktionell yogapraktik.

Pia tar för närvarande sin Master i Psykologi och har ett stort intresse för hur österländsk och västerländsk medicin kompletterar varandra. Hon bär på en ständigt brinnande nyfikenhet vad gäller vår fantastiska kropp och dess kapacitet och deltar kontinuerligt främst i internationella kurser och utbildningar inom yoga, fascia och holistisk hälsa. ”Idag har vi oerhörda tillgångar av gedigen anatomisk och psykologisk forskning som inte fanns att tillgå när de första yogaböckerna kom i text och bild, att kunna sammanväva kunskap från Dåtid och Nutid för att förstå vår kropp i sin helhet när vi praktiserar yoga, ger oss värdefulla verktyg att fördjupa oss i vår egen yogapraktik på ett sätt som är läkande, stärkande och ödmjukt”!

Mer om Pia och hennes bakgrund som yogalärare finner ni på www.healingwavesyoga.com

Yoga Workshop med Pia Georgsson

NOVEMBER

Yinyoga – Grund, MODUL 1-Lärarutbildning, (40 tim).

Datum: Fre 22 – Sön 24 november 2019, 09.00-17.15 varje dag.

Pris: 4300 kr plus 25 % moms (5375 ink moms).

Yinyoga Modul 1 är framtagen av yogaläraren och författaren Magdalena Mecweld som har skrivit boken och appen ”Vila dig form med yinyoga”. Tillsammans med sin partner Mats Nielsen har de utbildat över 1 000 yogalärare i Skandinavien. Lärare: Justdetta kurstillfälle hålls av deras ”senior-assistent” Erik Bergendahl och Rebecca Carlowitz leg. naprapat. Assistent: Anki B Widenberg.

Yinyoga är en populär yogaform världen över. Fler och fler inser betydelsen av att vila, att vara, att låta livet ha sin gång. Yinyoga är en syntes mellan yoga, kinesisk medicin och mindfulness. Alla ställningar är liggande eller sittande och vi stannar länge i varje position. Det är viktigt att släppa strävan och mål, vi vilar och låter allt vara. På så sätt kommer vi åt vår bindväv, ligament, skelett och ser vårt sinne klart och tydligt.

Denna intensiva 40 timmars utbildning vänder sig både till dig som redan undervisar i yoga och vill gå en påbyggnadskurs, samt till dig som önskar fördjupa ditt eget yogautövande. De flesta som gått kursen undervisar i yinyoga idag. Kursens tre dagar innehåller bland annat teori och praktik av yinyogans alla positioner, anatomi, traditionell kinesisk medicin, mindfulness, vipassana meditation, buddhism i yinyogan och pedagogik i yinyogaundervisningen.

Läs mer om kursens innehåll & upplägg och anmäl dig till detta tillfälle här. http://www.yin-yoga.se/events/modul-1-lararutbildning/