/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Kundaliniyoga

Tisdagar 19.15-20.30

Kursstart period 1: 29 januari

Kursavslut period 1: 2 april

Totalt: 10 lektioner

Pris för period 1: 1780 kr

Kursstart period 2: 9 april

Kursavslut period 2: 18 juni

Totalt: 10 lektioner

Observerat att kursen har uppehåll på Valborgsmässoafton den 30 april

Pris för period 2: 1780 kr

 Anmäl dig till hela terminen och få 300 kr i rabatt!

Pris för hel termin (20 tillfällen): 3260 kr

Det går bra att dela upp betalningen på två tillfällen (vid köp av period) eller fyra tillfällen (vid köp av hel termin)

Boka och betala kursen här

Boka och betala prova på-lektion här

Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform, och ett kraftfullt verktyg, där vi med hjälp av kroppsställningar (asanas), andningsövningar (pranayama) och koncentration/meditation (dhyana) utforskar kopplingen kropp – energi – sinne.

 
Varje yogapass (kriya) har en specifik effekt och vi använder oss av flera olika meditationstekniker, som andnings- och mantrameditationer. Alla kan delta, oavsett ålder eller fysisk flexibiltet. Klasserna präglas av kärleksfullhet och fokus. Det viktiga är inte att kunna utföra ställningarna perfekt utan att öppna hjärtat och skapa flöde i kropp och sinne.

Att vi blir starka och smidiga av yogan kan egentligen mest ses som positiva bieffekter. Utöver fysisk träning och flexibilitet ger oss kundaliniyogan ökad kontakt med vårt inre, kraft och energi i vardagen, självinsikt, känslomässig balans, minskad stress och större välbefinnande.  

Yoga är i grunden en andlig disciplin som handlar om att öka sin medvetenhet, sin intuition, att öppna sitt hjärta och utveckla sin förmåga till kärlek och medkänsla. En möjlighet för oss att få gå bortom egot och lära känna vårt sanna jag, vår innersta kärna. 

Ordet yoga betyder förening och vad som åsyftas är inte bara en förening mellan kropp och själ, utan också en förening mellan vårt begränsade medvetande och ett universellt obegränsat medvetande. Det kan låta svårgreppbart, men det bästa sättet att förstå yoga är inte att läsa om det här, utan att faktiskt utöva och uppleva! 

Planering vårterminen 2019

Period 1 Tisdag 29 januari till och med tisdag 2 april (10 tillfällen)

Period 2 Tisdag 9 april till och med tisdag 18 juni (10 tillfällen, uppehåll på Valborgsmässoafton den 30 april)

 

Nya och gamla kunder betalar samma pris. Den tidigare rabatten för tidiga bokningar och nya kunder är borttagen, istället har ordinarie pris sänkts med 8 %.

Susanna Mattsson
Min yogaväg startade tidigt 2000-tal då jag började träna Kundaliniyoga för att bli av med inre stress. Men snart insåg jag att yoga var så mycket mer än stresshantering. Min dagliga praktik är nu en viktig del av mitt liv; grundande, öppnande, utvecklande. Lika lite som jag skulle låta bli att borsta tänderna en dag, lika lite missar jag nu en dag på yogamattan.

Tidigare hade jag provat en del andra yogaformer, men aldrig riktigt fastnat. Med kundaliniyoga var det kärlek från första stund. Jag tror att det beror på yogaformens inneboende kraft. Att direkt känna resultatet av de övningar vi gjorde i yogaklassen var fantastiskt som nybörjare. Jag minns att jag var djupt fascinerad av att jag kunde känna mig pigg och energifylld flera dagar efter min yogalektion.

Jag började utbilda mig till Kundaliniyoga- och Meditationslärare 2004 på lärarutbildningen i Göteborg och blev färdig 2006. Under mitt sista år på utbildningen började jag undervisa och har fortsatt med det sedan dess. Jag har under flera år också varit en av av gästlärarna på yogalärarutbildningarna i Göteborg och Malmö, där jag undervisar i kroppsställningar och mantra. Att jag fått möjligheten att lära ut yoga och utrusta andra människor med ett så fantastiskt verktyg är något som ständigt gör mig lycklig och tacksam.

Musik är en annan av mina stora kärlekar och därför älskar jag också kundaliniyogans rika mantratradition. Jag har oftast med mig gitarren till mina klasser så att vi kan meditera till livemusik.

Jag baserar min undervisning på klassisk kundaliniyoga, men hämtar även inspiration från andra traditioner. Kärlekens väg – bhakti – är grundläggande i min praktik och mina klasser genomsyras av det öppna hjärtats energi med mycket chanting och mantrameditationer. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt och reser regelbundet till Indien för fördjupning och inspiration.

Sedan 2007 har jag haft min bas i Skåne, men har sedan 2017 undervisat på Mindful Yoga.

Vårterminen 2019 erbjuds 20 tillfällen med kundaliniyoga. Kursen startar 29 januari och pågår till och med 18 juni, med uppehåll den 30 april.

Nya och gamla kunder betalar samma pris. Den tidigare rabatten för tidiga bokningar och nya kunder är borttagen, istället har ordinarie pris sänkts med 8 %.