/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Kundaliniyoga

Tisdagar 19.15-20.30
Kursstart: 4 september
Kursavslut: 18 december

Totalt: 16 lektioner 
Pris: Priset beror av hur många lektioner som är kvar. För att få aktuellt pris och anmäla dig till kursen, skriv till anna@mindfulyoga.nu. Du som är ny till Mindful Yoga har rätt till 10% rabatt även efter att terminen startat. Läs mer om ny kund HÄR.

Boka och betala prova på-lektion här

Kundaliniyoga är en dynamisk yogaform, och ett kraftfullt verktyg, där vi med hjälp av kroppsställningar (asanas), andningsövningar (pranayama) och koncentration/meditation (dhyana) utforskar kopplingen kropp – energi – sinne.

 
Varje yogapass (kriya) har en specifik effekt och vi använder oss av flera olika meditationstekniker, som andnings- och mantrameditationer. Alla kan delta, oavsett ålder eller fysisk flexibiltet. Klasserna präglas av kärleksfullhet och fokus. Det viktiga är inte att kunna utföra ställningarna perfekt utan att öppna hjärtat och skapa flöde i kropp och sinne.

Att vi blir starka och smidiga av yogan kan egentligen mest ses som positiva bieffekter. Utöver fysisk träning och flexibilitet ger oss kundaliniyogan ökad kontakt med vårt inre, kraft och energi i vardagen, självinsikt, känslomässig balans, minskad stress och större välbefinnande.  

Yoga är i grunden en andlig disciplin som handlar om att öka sin medvetenhet, sin intuition, att öppna sitt hjärta och utveckla sin förmåga till kärlek och medkänsla. En möjlighet för oss att få gå bortom egot och lära känna vårt sanna jag, vår innersta kärna. 

Ordet yoga betyder förening och vad som åsyftas är inte bara en förening mellan kropp och själ, utan också en förening mellan vårt begränsade medvetande och ett universellt obegränsat medvetande. Det kan låta svårgreppbart, men det bästa sättet att förstå yoga är inte att läsa om det här, utan att faktiskt utöva och uppleva! 

 

Susanna Mattsson
Min yogaväg startade tidigt 2000-tal då jag började träna Kundaliniyoga för att bli av med inre stress. Men snart insåg jag att yoga var så mycket mer än stresshantering. Min dagliga praktik är nu en viktig del av mitt liv; grundande, öppnande, utvecklande. Lika lite som jag skulle låta bli att borsta tänderna en dag, lika lite missar jag nu en dag på yogamattan.

Tidigare hade jag provat en del andra yogaformer, men aldrig riktigt fastnat. Med kundaliniyoga var det kärlek från första stund. Jag tror att det beror på yogaformens inneboende kraft. Att direkt känna resultatet av de övningar vi gjorde i yogaklassen var fantastiskt som nybörjare. Jag minns att jag var djupt fascinerad av att jag kunde känna mig pigg och energifylld flera dagar efter min yogalektion.

Jag började utbilda mig till Kundaliniyoga- och Meditationslärare 2004 på lärarutbildningen i Göteborg och blev färdig 2006. Under mitt sista år på utbildningen började jag undervisa och har fortsatt med det sedan dess. Jag har under flera år också varit en av av gästlärarna på yogalärarutbildningarna i Göteborg och Malmö, där jag undervisar i kroppsställningar och mantra. Att jag fått möjligheten att lära ut yoga och utrusta andra människor med ett så fantastiskt verktyg är något som ständigt gör mig lycklig och tacksam.

Musik är en annan av mina stora kärlekar och därför älskar jag också kundaliniyogans rika mantratradition. Jag har oftast med mig gitarren till mina klasser så att vi kan meditera till livemusik.

Jag baserar min undervisning på klassisk kundaliniyoga, men hämtar även inspiration från andra traditioner. Kärlekens väg – bhakti – är grundläggande i min praktik och mina klasser genomsyras av det öppna hjärtats energi med mycket chanting och mantrameditationer. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt och reser regelbundet till Indien för fördjupning och inspiration.

Sedan 2007 har jag haft min bas i Skåne, men har sedan 2017 undervisat på Mindful Yoga.

Prova på: 28 augusti kl. 19.15 (100 kr)
Kursstart: 4 september
Kursavslut: 18 december

Totalt: 16 lektioner
Pris: 2.790 kr t.o.m. 2 veckor innan kursstart (ord. pris: 3100 kr)

Vid bokning och betalning senast 2 veckor innan kursstart ges 10% rabatt på ordinarie kurspris. 

Boka och betala din kurs här.

Ny kund? Du kan prova på till rabatterat pris även efter att terminen startat, samt få 10% rabatt på kursavgiften. Läs mer här.