MediYoga

tisdagar kl. 10.30-12.00
MediYoga är en terapeutisk svenskutvecklad yogaform som utgår från den klassiska kundaliniyogan. Den används både inom friskvård och rehabilitering och har visat sig ha positiva effekter på en rad hälsotillstånd såsom ryggsmärtor, sömnproblem, hjärtproblematik, högt blodtryck, migrän, stressrelaterade besvär som exempelvis utmattningssyndrom och kroniska smärttillstånd samt vid emotionella obalanser. MediYogaträningen arbetar på många olika nivåer och med flera av kroppens system samtidigt, för att öppna upp för kroppens egna självläkande förmåga.

MediYogan innehåller mjuka rörelser, andningsövningar, djupavslappning och meditation och är utformad så att alla kan utöva den, även vid svårigheter med smärtor och begränsad rörlighet.

Kursens fokus ligger på MediYoga men under terminens gång kommer du även få prova på andra former av mjuk, återhämtande yoga.

Lärare: Pernilla Ljungkvist

Läs gärna mer om MediYoga, dess effekter och forskning på www.mediyoga.com

Våren 2018

Kursstart inkl. prova på: 9 januari
Kursavslut: 19 juni
Uppehåll: 1 maj
Totalt: 23 lektioner
Pris: 3.100 kr
För dig som har svårt att binda dig en hel termin erbjuds en speciallösning till våra kunder i MediYoga: Ett 5-veckorspaket. Läs mer och boka här.
Ny kund? Du kan prova på till rabatterat pris även efter att terminen startat, samt får 10% rabatt på kursavgiften. Läs mer här.

Kursinnehåll

Under terminen kommer du att få möta olika MediYoga-pass och meditationer. Vi gör samma yogapass flera veckor i sträck, för att du ska få en möjlighet att komma in i övningarna och få en djupare upplevelse när du efter hand slappnar av mer och mer. Du lär dig yogiska andningstekniker, fokuserings- och koncentrationstekniker som exempelvis att yoga med mantra/rösten. Varje yogapass avslutas med djupavslappning och meditation.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har yogat tidigare. Denna yogaform passar de flesta personer, ung som gammal. Det går lika bra att sitta på stol som att sitta på golvet för att göra övningar. Yogan vänder sig till dig som vill få mer energi, ett ökat lugn, mjuka upp kroppen och/eller vill få bukt med symptom såväl mentala som kroppsliga. Du yogar alltid efter din egen förmåga och lär dig att lyssna på kroppens signaler. Efter avslutat kurs har du grundläggande kunskaper i MediYoga och kan börja använda yogiska verktyg i ditt vardagliga liv.

Så här tycker tidigare deltagare som gått kursen:

”Lugnt, harmoniskt och trevligt att komma dit. Skönt att man fokuserar på andning och meditation snarare än fysisk träning. Det passar mig som är stressad och ofta uppe i varv. För första gången har jag sett fram emot att gå och träna. :)”

”Bra att träna sig på att ha fokus bara på sig själv några stunder i tillvaron.”

”Ett bra sätt att ge sig själv omtanke och varva ner.”

”Avkopplande. Att bli medveten om sin andning är väldigt bra.”

Bra för välmåendet, psykiskt och fysiskt. Gott att träna på att vara i kontakt med sig själv, och i nuet!”