/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Mindful Hathayoga

Tisdagar 17.30-18.45

Kursstart: 4 september

Kursavslut: 18 december

Totalt: 16 lektioner

Pris: Priset beror av hur många lektioner som är kvar. För att få aktuellt pris och anmäla dig till kursen, skriv till anna@mindfulyoga.nu.  Du som är ny till Mindful Yoga har rätt till 10% rabatt även efter att terminen startat. Läs mer om ny kund HÄR.

Boka och betala prova på-lektion här.

Mindful Hathayoga är en lugn och samtidigt fysiskt yogaform. Vi lär oss de grundläggande, klassiska positionerna i Hathayoga. Samtidigt är din inre upplevelse av övningen det viktigaste. Vi känner in kroppen och iakttar vår andning medan vi yogar.

Varje pass i Mindful Hathayoga följer en viss struktur, där övningarna alltid kommer i samma ordning. Först kommer övningar där vi väcker kroppen till liv och iakttar vår andning liggande på rygg. Efter det gör vi en mjuk uppvärmning och uppmjukning av ryggraden. Detta följs av stående övningar, balanser, positioner liggande på mage och lugna sittande övningar. De sista övningarna görs liggande på rygg innan vi går in i den avslutande avslappningen.

Vi går igenom positionerna och hur din styrka och rörlighet påverkas. Vi lär oss att gå in i yogapositionerna så att de ska vara så välgörande som möjligt och känner efter hur vår andning påverkas av de olika övningarna.

Mindful Hathayoga kan lyfta ditt sinne och ge ökad kroppskännedom, samtidigt som du kan få en ökad känsla av stabilitet och på sikt förbättra din hållning.

Anna Sellborn
Yogan är för mig ett sätt att hitta lugnet och närvaron i kroppen och sinnet. Den yogaform jag verkligen fallit för är Therapeutic Mindful Hatha Yoga, som jag utbildade mig till lärare i 2014. Det jag fastnade för med Therapeutic Mindful Hatha Yoga var främst förhållningssättet till yogan, att det är ett redskap för oss på vår väg genom livet. Vi använder yogan för att komma in i kroppen och inte tvärtom. Therapeutic Mindful Hatha Yoga kan utövas i sin grundform, det gör vi på tisdagsklassen. Den kan också utgöra grunden för en mjuk, flödande yoga, där positionerna återkommer flera gånger. Det gör vi på torsdagsklassen i Vinyasa Yoga och på söndagsklassen i Vinyasa Slow. Torsdagsklassen i Vinyasa Yoga har också innehåll av Chakra Yoga, där vi arbetar på djupet med ett eller två chakran i taget, även om hela kroppen alltid är med. Vinyasa Slow är en lugnare och lättare variant av flödesyoga som är lämplig för nybörjare.

Jag är medlem i den brittiska organisationen Yoga Alliance United Kingdom och får därför använda titeln Registered Yoga Teacher YAUK. Det innebär att jag gått en utbildning och blivit certifierad enligt vissa uppsatta krav för att tillhandahålla så välgörande yoga jag kan. Det innebär också att jag regelbundet går kurser för att upprätthålla och förbättra min yogaundervisning. Min senaste vidareutbildning är en kurs i Chakra Yoga, som jag gick under hösten 2017 till sommaren 2018. Det jag gillar med Chakra Yoga är att det ger oss ytterligare en dimension på yogan samtidigt som vi utövar de klassiska positionerna. Ibland blir undervisningen lite teknisk i sin karaktär, inte för att positionerna ska se perfekta ut, utan för att det ger oss möjlighet att känna in detaljer och på så sätt få ytterligare hjälp att vara i vår kropp. Det som kan se enkelt ut kan vara väldigt välgörande om vi känner in kroppens alla delar på djupet. Jag spelar ingen musik under mina pass.

”Anna är fantastisk på att se alla! Bra på att förklara på många olika sätt så att alla har möjlighet att tillgodogöra sig informationen. Passen känns oerhört genomtänkta.”

Prova på: 28 augusti kl. 17.30 (100 kr)
Kursstart: 4 september
Kursavslut: 18 december

Totalt: 16 lektioner

Pris: 2.790 kr t.o.m. 2 veckor innan kursstart (ord. pris: 3100 kr)

Vid bokning och betalning senast 2 veckor innan kursstart ges 10% rabatt på ordinarie kurspris. 

Boka och betala din kurs här.

Ny kund? Du kan prova på till rabatterat pris även efter att terminen startat, samt få 10% rabatt på kursavgiften. Läs mer här.