Nyfiken på MediYoga?

Hej du som är nyfiken på MediYoga!

Nu startar snart höstens kurs och jag vill varmt välkomna både nya och tidigare deltagare till lugna tisdagsförmiddagar framöver!

Men vad är då MediYoga, och hur vet jag om det är något för mig?

Ja, det enklaste är så klart att prova! : ) Tisdag 29 augusti kl 10.30-12 håller jag en ”prova på”-klass för dig som är nyfiken, och veckan efter startar vi upp höstens kurs. 

MediYogan innehåller mjuka rörelser, andningsövningar, djupavslappning och meditation och är utformad så att alla kan utöva den. Du sitter på yogamattan eller en stol, allt utefter din egen förmåga och dagsform. Då kursen ligger på dagtid passar den lite extra bra för dig som är sjukskriven, pensionär eller kanske bara har turen att vara ledig på tisdagsförmiddagar.

Under hösten kommer vi göra olika MediYoga-pass tillsammans med meditationer av olika slag och med olika effekt. Gemensamt för alla är att de strävar efter att hjälpa kropp och sinne i balans. Du kommer även få testa Yoga Nidra, en guidad djupavslappning där kroppen får vila medan sinnet är vaket.

Många hittar till MediYogan via smärta, utmattningssyndrom eller allmän obalans (mig själv inkluderad), och är du själv där just nu har du säkert fått höra att stress i sig självt inte är det som är farligt för kroppen. Det farliga är när vi inte ger oss själva tid för återhämtning. I MediYoga lär vi oss att lyssna till kroppens signaler och till vår egen inre röst. Vi ger oss tid att landa via vår andning och mjuka rörelser, och låter det som är få komma upp till ytan. Ibland kommer kanske starka känslor upp och precis som vid all meditation lär vi oss att inte vara rädda för det som kommer, utan istället se det som är i nuet.
Livet innehåller både glädje och sorg, och min egen kärlek till yogan ligger i den acceptens man lär sig att känna över just detta. ”No mud, no Lotus.” Utan mörker, inget ljus.

Jag känner en stor tacksamhet mot yogan, och att jag själv nu befinner mig på en plats där jag får möjlighet att skicka vidare till dig som behöver det. När du yogar tillsammans med mig ligger fokus på återhämtning och din egen förmåga till självläkning, en chans att möta dig själv utan krav på prestation. En uppmuntran till att vila i den process som yogan är.
Vad som än har hänt i ditt liv som fört dig till att vilja utforska yogan, så är det kanske något som pågått en tid. Och på samma sätt som det tar tid för kroppen att komma i obalans, tar det ju också tid att få kroppen i balans igen. Det är en process som, om du vill, kan komma att pågå under hela livet och vara i ständig förändring.

Allt gott och välkommen att MediYoga tillsammans med mig!

Pernilla

Så här tycker tidigare deltagare som gått kursen:

”Lugnt, harmoniskt och trevligt att komma dit. Skönt att man fokuserar på andning och meditation snarare än fysisk träning. Det passar mig som är stressad och ofta uppe i varv. För första gången har jag sett fram emot att gå och träna. :)”