/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Senioryoga

Ny kurs på Mindful Yoga hösten 2019!
Onsdagar 13.15-14.30

Kursstart höstterminen 2019: 4 september

Kursavslut höstterminen 2019: 18 december

Totalt: 16 tillfällen

Pris för hel termin: 2464 kr

Boka tidigt-rabatt! Boka och betala din kurs senast 25 augusti och erhåll en yogamatta på köpet.

Boka och betala kursen HÄR 

 

Senioryoga är en kurs som är särksilt anpassad efter den äldre kroppens behov och förutsättningar. Vi gör både stående, sittande och liggande yogapositioner, allt anpassas efter deltagarens egna förmåga och utmaningar. VI tränar balans och stabilitet, rörlighet och uthållighet, allt på ett milt och enkelt sätt som alla kan ta till sig.

Yoga är ett kraftfullt verktyg för att behålla kroppen smidig och stark oavsett ålder. På denna kurs använder vi oss av hjälpmedel såsom klossar, filtar och, där så behövs, stolar. Allt för att yogan ska kunna anpassas till deltagarens dagsform.

Regelbundet utövande av yoga kan vara det som får dig att orka lite mer även när kroppen börjar bli lite äldre. Du som inte yogat förut i livet är precis lika välkommen som du som hållit på ett tag.

Alberto Manco

Alberto arbetar som Osteopat sedan 20 år tillbaka och ger även behandlingar i osteopati på Mindful Yoga.

Alberto blev certifierad Iyengar yogalärare 2012 och har undervisat flera gånger per vecka sedan dess, på både nybörjar- och fortsättningsnivå. Han har också undervisat i yoga för seniorer och i terapeutisk yoga. Alberto började yoga år 2005 och har erfarenhet av skaderehabilitering med hjälp av Iyengar yoga. Han använder sig också ständigt av sin gedigna kunskap om anatomi och fysiologi som han har med sig från utbildningen och arbetet som osteopat.

Alberto fortbildar sig regelbundet med internationellt certifierade Iyengaryoga lärare på seniornivå, såväl i Sverige som utomlands. På detta sätt är han ständigt uppdaterad med de senaste rönen om Iyengar yoga från det stora centret för Iyengar yoga som ligger i Pune i Indien.

Höstterminen 2019 erbjuds 16 tillfällen med senioryoga.