Tema-söndagar

söndagar kl. 18.30-20.30
Pris: 250 kr/lektion
Kunder till Mindful Yoga* betalar endast 150 kr.

Boka dina tema-söndagar här.

22 april Anatomi och triggerpunkter
Massage och yoga för att bli av med smärtsamma spänningar i dina muskler.

I denna workshopen tar vi upp grundläggande anatomi för några av de muskler där vi ofta får spänningar och ömmande triggerpunkter. Vad är egentligen en triggerpunkt och varför uppstår de? På egen hand och med hjälp av varandra hittar vi dessa punkter för att med hjälp av självmassage kunna läka oss genom pressur.

Med Vinyasa Yoga för att värma upp och stimulera blodflödet i musklerna och Yinyoga för att mjuka upp bindväven i kroppen försöker vi hitta in i vanliga smärtområden för att minska ömheten i dessa områden. Genom andning och avslappning slappnar vi våra nervsystem för att minska eventuell stress som också orsakar spänningar.

Lärare: Ulrika Corneliusson

29 april Yoga, stress och mindfulness
Minska din stress med tekniker från yoga och mindfulness.

Vill du få redskap för att lära dig hantera stress i din vardag? Under denna söndagskväll gör vi yoga för att minska stress, med fokus på andningstekniker.

Lärare: Ulrika Corneliusson

6 maj Open Your Senses – Vinyasa Flow
Utforska fler sinnen genom att yoga med ögonbindel.

Vi förstärker sinnena genom att använda ögonbindel, doftoljor, beröring, hörsel och smak under yogapasset. Vi utforskar även vår förmåga att uppfatta rummet och energin i rummet genom att tillfälligt koppla bort våra synintryck.

Lärare: Emma Johansson

13 maj Natural Wisdom
Ta hjälp av naturens och växternas visdom, i form av eteriska oljor.

Förena effekten av oljornas doft med din kropps inneboende intelligens, med hjälp av yogarörelser och meditation. Under kvällen får du lära dig om hur du kan använda olika oljor vid olika former av bodywork, för att väcka ditt energisystem eller som en hjälp vid meditation.

Under kvällen ingår en kortare föreläsning om växten, roten eller blomman som gett upphov till essensen och hur man kan använda dem i yogan, följt av ett enkelt yogaprogram där du får möjlighet att prova olika oljor.

Lärare: Emma Johansson

20 maj Yoga som motvikt till sittande
För dig som har en stillasittande vardag.

I vardagen sitter många av oss långa stunder. Våra kroppar anpassar sig och våra höfter och ryggar kan bli försvagade och få förkortad muskulatur. Hur kan yogan vara en motvikt till allt sittande? I den här temaklassen tittar vi på hur yogans rörelser hjälper oss att behålla en fullgod rörlighet trots många timmar på stolar. Lårens baksidor, höfternas framsidor och ländryggen är områden vi kommer att utforska, men även nacken och axlarna får lite extra omtanke. I lugn takt utforskar vi om vi har nytta av yogans olika positioner för att få tillbaka och bibehålla en fri känsla i kroppen även om vi sitter långa stunder. Ingen tidigare erfarenhet av yoga behövs.

Lärare: Anna Sellborn

27 maj Yoga, myter och mantra
Mytologi och sagoberättande är en teknik för att nå andra skikt inom oss, än de som tilltalas av förnuftet.

Mytologi har förmågan att föra oss djupare in i aspekter av vårt sinne, vår kropp och vårt medvetande. I den här workshopen kommer du att få lyssna på myter ifrån yogans rika tradition och träffa arketyper, gudar och gudinnor som trots sitt yttre är oändligt lika oss själva.

Med utgångspunkt från myterna kommer vi även att praktisera yoga – både i stillhet och rörelse. Du kommer även att få lära dig några bija-mantran (bija betyder frö) som är förknippade med gudarna och gudinnorna i berättelsen. Dessa mantran har traditionellt använts för att kalla in olika aspekter i våra liv, såsom hälsa, välstånd och förändring.

Lärare: Fanny Olsson

3 juni Mantrasång – Transformation
Öppna hjärtat med sång. Kärleksfylld mantraworkshop.

Vi inleder med ett kortare yogapass för att landa i kroppen, sedan fördjupar vi oss i en rad transformerande mantran som hjälper oss att släppa taget om det vi inte längre behöver, öppna upp för ett nytt flöde i livet och följa den väg som hjärtat visar.

Alla mantran spelas live på akustisk gitarr eller shrutibox. Vi avslutar med te och enkel yogisk fika. Du behöver inte ha praktiserat kundaliniyoga innan för att delta.

Lärare: Susanna Mattsson

10 juni Hormonyoga – för energi och glädje!
Lustfylld och lekfull yoga som boostar det kvinnliga hormonsystemet.

Mjuk, kärleksfull, utforskande och lekfullt flödande yoga. Under yogapasset använder vi ljud och rörelser för att balansera våra chakran och därmed även stärka de körtlar som varje chakra (energicenter) samarbetar med.

Passet avslutas med en mantrameditation. Om du vill vara med, men känner dig osäker på att sjunga i grupp – oroa dig inte! Ingen behöver göra något den inte vill. Men det är otroligt härligt att använda sång som meditationsmetod, så prova gärna!

Lärare: Sara Wickenberg

17 juni Yoga för nacke och axlar
Mjuka upp den övre delen av ryggen och bli av med värk och spänningar.

I denna temaklass lägger vi mer fokus än vanligt på vår nacke och våra axlar. Även om vi rör på hela kroppen i yogan kommer vi göra extra många övningar där vi känner in och stärker vår nacke och vårt axelparti. Vanligt idag är att området vid skulderbladen blir stelt av allt arbete med händerna framför kroppen. Denna stelhet kompenseras av mer rörlighet vid de översta kotorna i nacken. Ett huvud är tungt och när det vilar centrerat på kotpelaren och inte hänger framför kroppen får vi en mycket mer vilsam ställning.
Att arbeta med övningar för den översta delen av ryggen för att hitta frihet vid skuldrorna och stabilitet i nackens översta del kan hjälpa oss till en djupare avslappning och mindre problem med spänningsvärk i nacke, huvud och käkar.

Lärare: Anna Sellborn

————————————–

* Som kund till Mindful Yoga räknas du som går en kurs hos oss under vårterminen 2018, eller har ett aktivt klippkort under denna period.