Anna Rosander

Jag är utbildad inom hälsa, träning, Nia och Hanna Somatics. Det händer någonting i våra kroppar när vi får utmana och förbättra vår styrka, flexibilitet och kroppskontroll. I och med det förbättras självkänslan och förmågan att finna balans inom sig själv och i livet.

Min somaticsresa började för några år sedan när jag gick på en somaticsklass på en yoga och dansfestival. Helt förväntansfri dök jag in i mina första somaticsupplevelser. Tid och rum stod stilla, vilket händer när nuet är närvarande. De långsamma rörelserna och lugnet hade en enormt positiv effekt på min koncentration och mindfulness och meditation fick en ny betydelse för mig. Det var lätt att utforska min kropp med hjälp av rörelserna som vi gjorde. När jag efter klassen ställde mig upp kändes det som att jag hade fått en ny kropp! Det var helt galet och underbart!! Där och då bestämde jag mig för att utbilda mig inom Somatics så att fler kan få uppleva samma sak. Jag jobbade redan då med hälsa, träning och coachning. Jag har en utbildning inom hälsopromotion och mitt sätt att arbeta med hälsa idag är att hjälpa människor till mer kontakt med sig själva och sin kropp genom Somatics och Nia.

På mina klasser finns inga krav på prestation. Du kommer precis som du är och utgår hela tiden från din kropp, din rörelsenivå och dina förutsättningar. Genom rörelser finner vi hälsa och glädje!

Anna är varm och inkännande, och förmedlar en lugn och positiv atmosfär. Hon är en riktigt duktig lärare. Lugn, pedagogisk, omsorgsfull.