Linda Thorsell

Jag går yogalärarutbildningen på Göteborgs Yoga Centrum hos Leela G Hansen för att bli internationellt certifierad Iyengaryogalärare. Det är en gedigen utbildning som är 3 år. Jag är medlem i Iyengar Yogaföreningen i Sverige och går regelbundet kurser hos internationellt erkända Iyengaryogalärare för att fördjupa min yogaundervisning och träning.

Jag upptäckte yogan redan i tonåren. Jag fick skolios vilket innebär att min ryggrad krökte sig i sidled. Med  en kropp som kände allt annat än balans så fann jag just Iyengaryogan väldigt värdefull. Jag kunde stanna upp och hinna gå djupare in i ställningarna utifrån min kropps förutsättningar. Det tar ju tid att lära känna sin kropp! 

När jag undervisar så fokuserar jag på att förklara och visa på ett pedagogiskt sätt hur man skonsamt kan komma djupare in i ställningarna med både kropp och sinne. När vi skiftar fokus, på en liten detalj, så kan vi också uppleva en helt ny känsla i kroppen! Det är det jag finner så spännande och utvecklande med yogan. Det är ett ständigt utforskande och växande!

Yoga allows you to find a new kind of freedom that you may not have known even existed.

B.K.S. Iyengar

Läs mer om mig och min yogaresa på facebook: Yoga with Linda.