/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Pernilla Ljungkvist

När du yogar tillsammans med mig ligger fokus på återhämtning och din egen förmåga till självläkning, en chans att möta dig själv utan krav på prestation. En uppmuntran till att vila i den process som yogan är. Vad som än har hänt i ditt liv som fört dig till att vilja utforska yogan, så är det kanske något som pågått en tid. Och på samma sätt som det tar tid för kroppen att komma i obalans tar det ju också tid att få kroppen i balans igen. Det är en process som, om du vill, kan komma att pågå under hela livet och vara i ständig förändring.

Yogan har funnits i mitt liv de senaste 16 åren men de första 10 var det faktiskt snarare prestation än meditation. Efter att ha haft konstant värk i rygg under två år, som läkare inte hittade någon förklaring till, fann jag tillslut MediYogan. Jag kommer ihåg att jag frågade läraren efter en bra övning för ryggen och fick till svar att öva på de långa djupa andetagen (som är grundläggande i MediYogan). Frustrerad över att ”bara ligga stilla och andas” tog det mig ett tag att faktiskt kunna landa på mattan och öva på de där viktiga andetagen. 

Idag är yoga och meditation en livsviktig och självklar del av mitt liv. För mig är yoga inte bara det som händer på mattan en timme per dag, utan kanske snarare det som händer utanför de resterande 23 timmarna. Att kunna hantera situationer och händelser med ett yogiskt sinne. Komma till acceptans och ro över att livet består av ständig förändring, glädje och sorg, inget tillstånd är för evigt. No mud, no lotus. Utan mörker, inget ljus.

Jag är utbildad MediYoga-instruktör med fortbildning inom Binjurar och Hormonbalans från MediYoga-Institutet i Göteborg. Utbildad i Basmedicin. Våren 2018 blir jag även Yoga Alliance certifierad Yoga- och Meditationslärare RYT 200.

Min egen yogapraktik består bl.a. av MediYoga, Kundaliniyoga, Restorative, Yin och Yoga Nidra. Jag har personlig erfarenhet av yoga i förhållande till trauma, medberoende, utmattningssyndrom, depression, stress, kris, sorg och värk.

När jag inte yogar arbetar jag som konstnär med en masterexamen från Konsthögskolan Valand. Jag har de senaste 10 åren arbetat som konstpedagog på flertalet av Göteborgs museer och konsthallar.

Varmt välkommen att yoga tillsammans med mig!

 ”Pernilla är mjuk och har en behaglig röst. Väldigt lugn och harmonisk med humor.”

Jordnära och uppmuntrande. Hon skapar en lugn, fin stämning i salen.”