/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Pia Georgsson

Min första yogaklass undervisade jag våren 2001 och det var ett viktigt steg för mig att få dela med mig av något så värdefullt. Runt denna tid påbörjade jag även mitt yrke som kostrådgivare och personlig tränare, vilket gav mig värdefulla insikter om människors unika behov och förutsättningar, men också variationen av mentala aspekter och förhållningssätt. Vi behöver förståelse för vår kropps begränsningar för att öka vitalitet och styrka på olika plan, samtidigt som vi behöver utforska vår kropp för att inte skapa begränsningar. Att finna denna balans kräver kunskap och förståelse för kroppens olika uttryck. 2002 åkte jag till Bali för att utbilda mig i zonterapi under 6 månader. Under denna tid var jag även själv ansvarig utbildare i anatomi och näringslära för anställda på Resort Intercontinental. Under alla år har jag av brinnande nyfikenhet kontinuerligt fortsatt att utbilda mig genom resor, möten och utmaningar världen över, såväl inom yogans olika grenar som akademiskt.

Med en grund som psykiatriundersköterska blev steget senare för mig att fortsätta mot en kandidatexamen i psykologi, vidare mot en magisterexamen. Att kunna använda dessa meriter i min yogaundervisning känns väldigt värdefullt, särskilt neurovetenskap som är mitt huvudområde och som smälter fint in i just yoga och kroppskännedom. Intresset för forskning inom detta område har ökat markant och det känns otroligt roligt att vara en del av denna utveckling! Även om yoga för vissa av oss kanske främst upplevs som andlig praktik, så kommer vi inte ifrån att vår kropp har en hjärna och ett nervsystem som fungerar i ett nätverk tillsammans med resten av kroppen i en helhet. Jag har även under åren funnit att österländsk filosofi och dess tillämpningar inom medicin har många goda användningsområden, varvid jag använder delar av det i min undervisning.

För mig handlar yogan otroligt mycket om att öppna upp vår självläkande kapacitet och att utifrån det leva ett liv som är kärleksfullt och närande, både för oss själva som individer men även gentemot vår omgivning och vår planet. I mina klasser fokuserar vi mycket på våra mönster, allt från tankar till vår fysiska kropp, och hur vi tycker att dessa fungerar för oss i vår vardag. För vissa av oss handlar det om att hitta funktionella stärkande rörelser utifrån den specifika anatomi och konstitution varje kropp har. För andra av oss kan det handla om att helt enkelt lära sig att andas på rätt sätt för att läka kroppen och frigöra energi. Dessa sätt och många fler är något vi kontinuerligt utforskar tillsammans i den takt du känner dig trygg med.

Jag ser livet självt som den kanske svåraste men bästa läraren jag har haft, trots att det har gett mig de svåraste uppgifterna. Mina lärare genom alla år har såklart bidragit till min utveckling som yogalärare, såväl som människa. Alla nämns inte här men jag tackar dem alla för de är en del av det jag från hjärtat ger vidare. Jag är E-RYT och bland annat utbildad Hatha Flow Yogalärare under krav från Yoga Alliance USA. Under åren har jag även utbildat och certifierat mig i Yinyoga, guidad främst av mina lärare Sarah Powers och Biff Mithoefer. Leslie Kaminoff och Amy Matthews är några av de lärare som jag främst fördjupat mina kunskaper hos beträffande yogans komplexa anatomi. Vid Mindfulnesscenter AB certifierade jag mig inom Mindfulness av läkare Ola Schenström. För några år sedan utbildade jag mig vid Prison Yoga Training av grundaren James Fox, idag evidensbaserad träning inom kriminalvård och institution. Vid Sarvaguna Yoga Meditation Research Academy i Dharamsala, Indien, certifierade jag mig i Usui Reiki. Kontinuerligt tar jag del i utbildningar på den väg jag genom åren funnit känns rätt, både vad gäller min privata yogapraktik såväl som i min undervisning. Jag håller även workshops i Sverige och utomlands.

Min största inspiration oavsett de otroligt kunniga yogalärare jag haft möjligheten att utbilda mig för, är min älskade Pappa, min bästa vän. Genom alla år och livets alla skeenden har han visat värdet av att följa sitt eget hjärta. Att tid inte är något vi har, utan att det är tiden som har oss. Att vi aldrig kan bli fattiga av att se det vi har istället för det vi inte har. För mig är Pappa allt det yoga handlar om; att möta nuet precis som vi är med det vi har och finna en bestående trygghet inom oss själva oavsett strålande sol eller mörka moln. Det krävs mod och tillit att vara fullt närvarande, men också för att leva fullt ut. Något jag hoppas du vill utforska tillsammans med mig i yogasalen. Varmt välkommen till din egen yogaresa, den börjar där Du Är.

Pia är en underbar lärare! Kunnig, pedagogisk, hjälpsam med härlig utstrålning. Kursen har för mig öppnat en väg till meditation och ett nytt lugn, något jag tidigare sökt men inte riktigt funnit. Jag lär också känna min kropp på ett helt nytt sätt.