/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Susanna Mattsson

Min yogaväg startade tidigt 2000-tal då jag började träna Kundaliniyoga för att bli av med inre stress. Snart insåg jag dock att yoga var så mycket mer än stresshantering. Min dagliga praktik är numera en viktig del av mitt liv; grundande, öppnande, utvecklande. Lika lite som jag skulle låta bli att borsta tänderna en dag, lika lite missar jag nu en dag på yogamattan.

Tidigare hade jag provat en del andra yogaformer, men aldrig riktigt fastnat. Med kundaliniyoga var det kärlek från första stund. Jag tror att det beror på yogaformens inneboende kraft. Att direkt känna resultatet av de övningar vi gjorde i yogaklassen var fantastiskt som nybörjare. Jag minns att jag var djupt fascinerad av att jag kunde känna mig pigg och energifylld flera dagar efter min yogalektion.

Jag började utbilda mig till Kundaliniyoga- och Meditationslärare 2004 på lärarutbildningen i Göteborg och blev färdig 2006. Under mitt sista år på utbildningen började jag undervisa och har fortsatt med det sedan dess. Jag har under flera år också varit en av av gästlärarna på yogalärarutbildningarna i Göteborg och Malmö, där jag undervisar i kroppsställningar och mantra. Att jag fått möjligheten att lära ut yoga och utrusta andra människor med detta fantastiska verktyg är något som ständigt gör mig lycklig och tacksam.

Musik är en annan av mina stora kärlekar och jag tilltalas därför mycket av kundaliniyogans rika mantratradition. Jag har oftast med mig gitarren till mina klasser så att vi kan meditera till livemusik.

Jag baserar min undervisning på klassisk kundaliniyoga, men hämtar även inspiration från andra traditioner. Kärlekens väg – bhakti – är grundläggande i min praktik och mina klasser genomsyras av det öppna hjärtats energi med mycket chanting och mantrameditationer. Jag vidareutbildar mig kontinuerligt och reser regelbundet till Indien för fördjupning och inspiration.

Sedan 2007 har jag haft min bas i Höör, men under våren 2017 har jag återvänt till Göteborg och ser fram emot att börja undervisa på Mindful Yoga.