/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Vilken kurs skall jag välja

Är du ny till yoga? Eller vill du kanske prova något annat än det du tränat tidigare? Att vi erbjuder så många olika yogastilar kan vara både inspirerande och förvirrande. Hur ska man välja? Det är jättesvårt att svara på och är väldigt individuellt. Ibland kan det vara så enkelt att man bara börjar på något och ser hur det känns. Fick du ut det du hoppades på – eller kanske något ännu bättre? Alla lärare är olika och har sin speciella inriktning och utstrålning. Om du börjar en kurs hos oss och den inte är det du sökte går det alltid bra att byta över till en annan, förutsatt att där finns plats.

 

Här är några frågor som kan ge dig en fingervisning, men det är inte så enkelt att kategorisera våra olika klasser. Alla kurser innehåller moment från flera av de här områdena, i högre eller lägre grad.

 

Är du ute efter att träna kroppen? Om det huvudsakligen är fysiskt träning du är ute efter rekommenderar vi att du tittar närmre på Vinyasa-Yin, Mindful Hathayoga och Iyengar Yoga. Nivån på den fysiska ansträngningen är något lägre på Mindful Hathayoga. 

Vill du ha lugn, mjuk träning för ökad kroppskännedom och närvaro?Då rekommenderar vi att du läser mer om Yinyoga eller Restorative Yin. 

Lider du av stress och utmattning? Extra lugn yoga kan vara bra i detta fall, såsom Yinyoga eller Restorative Yin. För vissa är det dock lättare att varva ner om kroppen får jobba lite först, istället för att kursen är för lugn och långsam.

 Är du senior och vill få anpassad yoga på en nivå som passar en äldre kropp? Då rekommenderar vi Senioryoga.

Vill du få hands-on justeringar i positionerna? Eller vill du inte det? På lektionerna i Iyengar Yoga, och Yinyoga torsdagar får du det, ibland även på Vinyasa-Yin och Restorative Yin. På Mindful Hatha Yoga får du endast verbala instruktioner.

Vill du få inblick i den yogiska filosofin och uttryck på sanskrit i samband med din träning? Det får du på Vinyasa-Yin.

Vill du träna en yogaform som är helt sekulariserad, utan uttryck på sanskrit? Då passar Mindful Hathayoga.

 

Vill du komma i kontakt med oss för att ställa fler frågor går det bra att maila eller ringa till Marko Gyllenland, som driver yogacentret,. E-mailadress och telefonnummer ser du allra längst upp på sidan, ovanför menyerna. Du kan också fylla i kontaktformuläret på sidan ”Kontakt”. Vid specifika behov vidarebefordras frågan till alla lärare som får en chans att svara utifrån just sin kurs.

 

Hjärtligt välkommen att yoga hos oss!