/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Vinyasa Slow

Söndagar kl. 10.15-11.30

Kursstart: 2 september

Kursavslut: 16 december

Totalt: 16 lektioner 

Pris: Priset beror av hur många lektioner som är kvar. För att få aktuellt pris och anmäla dig till kursen, skriv till anna@mindfulyoga.nu. Du som är ny till Mindful Yoga har rätt till 10% rabatt även efter att terminen startat. Läs mer om ny kund HÄR.

Boka och betala prova på-lektion här

Vinyasa Slow

Kanske gillar du tanken på yoga men har inte kommit iväg ännu? Då är Vinyasa Slow ett bra alternativ för att komma in i grunderna i Vinyasa Yoga. Det är inte fysiskt tungt och utmanande så vi bygger sakta upp vår kännedom om yogapositionerna och hur de påverkar kroppen.

Eller också har du yogat ett tag och vill komplettera med en kurs där vi håller ett lägre tempo? När vi stannar längre i positionerna och gör mjukare övergångar kan vi känna in hur kroppen påverkas och hur andetaget följer med oss in i rörelserna. Vi kommer ur vanan att ständigt vara på väg till nästa händelse och uppskattar flödet i sig. Att hitta en stabil position och utforska våra rörelsemönster ger en härlig känsla av närvaro i kroppen . Den vanliga pressen på att ständigt förbättra våra positioner lägger vi åt sidan för ett tag.

Vinyasa Slow passar extra bra för dig som är nybörjare och vill lära dig grunderna i Vinyasa Yoga. Det passar också dig som vill yoga i en lugn takt för att känna in kroppen mer eller för att ta hand om eventuella krämpor. Vi bygger sakta vidare på våra grunder så att vi får till ett omväxlande flöde. Vi gör inga regelrätta andningsövningar utan övar vårt andningsmedvetande i början av varje lektionstillfälle.

Anna Sellborn

Yogan är för mig ett sätt att hitta lugnet och närvaron i kroppen och sinnet. Den yogaform jag verkligen fallit för är Therapeutic Mindful Hatha Yoga, som jag utbildade mig till lärare i 2014. Det jag fastnade för med Therapeutic Mindful Hatha Yoga var främst förhållningssättet till yogan, att det är ett redskap för oss på vår väg genom livet. Vi använder yogan för att komma in i kroppen och inte tvärtom. Therapeutic Mindful Hatha Yoga kan utövas i sin grundform, det gör vi på tisdagsklassen. Den kan också utgöra grunden för en mjuk, flödande yoga, där positionerna återkommer flera gånger. Det gör vi på torsdagsklassen i Vinyasa Yoga och på söndagsklassen i Vinyasa Slow. Torsdagsklassen i Vinyasa Yoga har också innehåll av Chakra Yoga, där vi arbetar på djupet med ett eller två chakran i taget, även om hela kroppen alltid är med. Vinyasa Slow är en lugnare och lättare variant av flödesyoga som är lämplig för nybörjare.

Jag är medlem i den brittiska organisationen Yoga Alliance United Kingdom och får därför använda titeln Registered Yoga Teacher YAUK. Det innebär att jag gått en utbildning och blivit certifierad enligt vissa uppsatta krav för att tillhandahålla så välgörande yoga jag kan. Det innebär också att jag regelbundet går kurser för att upprätthålla och förbättra min yogaundervisning. Min senaste vidareutbildning är en kurs i Chakra Yoga, som jag gick under hösten 2017 till sommaren 2018. Det jag gillar med Chakra Yoga är att det ger oss ytterligare en dimension på yogan samtidigt som vi utövar de klassiska positionerna. Ibland blir undervisningen lite teknisk i sin karaktär, inte för att positionerna ska se perfekta ut, utan för att det ger oss möjlighet att känna in detaljer och på så sätt få ytterligare hjälp att vara i vår kropp. Det som kan se enkelt ut kan vara väldigt välgörande om vi känner in kroppens alla delar på djupet. Jag spelar ingen musik under mina pass.

 ”Anna är fantastisk på att se alla! Bra på att förklara på många olika sätt så att alla har möjlighet att tillgodogöra sig informationen. Passen känns oerhört genomtänkta.”

Prova på: 26 augusti 10.15 – 11.30 (100 kr)
Kursstart:  2 september
Kursavslut: 16 december

Totalt: 15 lektioner kvar

Pris: 2900 kr 

Vid bokning och betalning senast 2 veckor innan kursstart ges 10% rabatt på ordinarie kurspris. 

Boka och betala din kurs här.

Ny kund? Du kan prova på till rabatterat pris även efter att terminen startat, samt få 10% rabatt på kursavgiften. Läs mer här.