Vinyasa Yoga

torsdagar kl. 17.30-18.45
Vinyasa yoga är en yogaform där vi använder hela kroppen. De klassiska positionerna från hathayogan ligger till grund för ett rytmiskt flöde i takt med vår andning.

Det viktiga för oss är att vara i kroppen och känna in vad som händer i de olika övningarna. Vi stannar i positionerna, känner efter och går igenom tekniken. Detta fördjupar vår känsla av närvaro och ger oss en grund för att gå vidare i vår yogapraktik.

Du utforskar din andning i början av passet med lugna övningar i andningsmedvetande. Under passets aktiva del kan du observera andningen och låta den vara ditt ankare, utan att du pressar andningen in i ett speciellt mönster.

En stel kropp kan mjukna och vakna till liv, en kropp med oro kan hitta lugn och stabilitet. När stressen från vardagen får släppa greppet om kroppen kan vi stärka de delar som behöver mer stabilitet.

Passet avslutas med en stunds avslappning liggande på rygg där vi verkligen landar, så att din yogastund kan vara ett avbrott i vardagen där du kan fylla på med livskraft.

Vinyasa yoga är inte lämpligt för dig som återhämtar dig från en allvarlig skada eller sjukdom, men kan vara mycket välgörande om du har ett stillasittande jobb och kontorskrämpor.

Grunden för denna klass i Vinyasa Yoga ligger i Therapeutic Mindful Hatha Yoga. Det betyder att vi alltid lyssnar in kroppen i första hand. I grundformen av Therapeutic Mindful Hatha Yoga kommer övningarna i en viss ordning efter varandra. I vinyasaformen (den mer flödande varianten, som vi utövar i Vinyasa Yoga) återkommer positioner flera gånger och övergår i varandra. Det kan vara mer fysiskt utmanande än klassen på tisdagar men samtidigt är detta en relativt lugn variant av flödesyoga.

Vinyasa Yoga på torsdagar har också inslag av Chakra Yoga. Varje klass har ett tema som hör ihop med ett eller flera chakran. När vi fokuserar på rotchakrat handlar det mycket om ben och fötter, vi känner då in stabilitet och grundning i kroppen. De tillfällen vi istället har vårt hjärtchakra som huvudtema kommer vi lägga mer fokus på andning, bröstkorg och expansion. Alla chakran kommer vara med, men inte lika mycket, fokus ligger på de fyra nedersta chakrana. Vinyasa Yoga är fortfarande ett pass för hela kroppen, chakrana ligger bara till grund för inspiration och fördjupande arbete.

Du behöver inte ha någon kunskap om chakran för att delta, detta är fortfarande en fysisk klass med fokus på att utforska kroppen, dess rörelsemönster och andning.

LärareAnna Sellborn

Boka och betala din kurs här.

Hösten 2018

Prova på: 30 augusti
Kursstart:  6 september
Kursavslut: 20 december
Totalt: 16 lektioner
Pris: 3.100 kr
10% rabatt vid bokning senast 2 veckor innan kursstart.
Ny kund? Du kan prova på till rabatterat pris även efter att terminen startat, samt får 10% rabatt på kursavgiften. Läs mer här.