Vinyasa Yoga

torsdagar kl. 17.30-18.45
Vinyasa yoga är en yogaform där vi använder hela kroppen. De klassiska positionerna från hathayogan ligger till grund för ett rytmiskt flöde i takt med vår andning.

Det viktiga för oss är att vara i kroppen och känna in vad som händer i de olika övningarna. I stående positioner hittar vi vår grund, styrka och stabilitet. När vi balanserar finner vi vårt center och jämvikten i kroppen. Liggande på mage stärker vi bland annat ryggen och arbetar med vår hållningsmuskulatur. De olika övningarna varvas i ett lugnt flöde som kan ge ökad kroppskontakt och medvetenhet.

Ibland stannar vi till, känner efter och går igenom tekniken. Detta fördjupar vår känsla av närvaro och ger oss en grund för att gå vidare i vår yogapraktik.

Du utforskar din andning i början av passet med lugna övningar i andningsmedvetande. Under passets aktiva del kan du observera andningen och låta den vara ditt ankare, utan att du pressar andningen in i ett speciellt mönster.

En stel kropp kan mjukna och vakna till liv, en kropp med oro kan hitta lugn och stabilitet. När stressen från vardagen får släppa greppet om kroppen kan vi stärka de delar som behöver mer stabilitet.

Passet avslutas med en stunds avslappning liggande på rygg där vi verkligen landar, så att din yogastund kan vara ett avbrott i vardagen där du kan fylla på med livskraft.

Vinyasa yoga är inte lämpligt för dig som återhämtar dig från en allvarlig skada eller sjukdom, men kan vara mycket välgörande om du har ett stillasittande jobb och kontorskrämpor.

LärareAnna Sellborn

Våren 2018

Prova på: 7 januari kl. 17.00-18.15
Kursstart: 11 januari
Kursavslut: 14 juni
Uppehåll: 29 mars (påsk) och 10 maj (Kristi Himmelsfärd)
Totalt: 21 lektioner
Pris: 3.780 kr

 

Ny kund? Du kan prova på till rabatterat pris även efter att terminen startat, samt får 10% rabatt på kursavgiften. Läs mer här.