/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Yinyoga onsdagar

Onsdagar 17.30-18.45

Kursstart: 5 september

Kursavslut: 19 december

Totalt: 16 lektioner

Pris: Priset beror av hur många lektioner som är kvar. För att få aktuellt pris och anmäla dig till kursen, skriv till anna@mindfulyoga.nu. Du som är ny till Mindful Yoga har rätt till 10% rabatt även efter att terminen startat. Läs mer om ny kund HÄR.

Boka och betala prova på-lektion här.

Yinyoga är en terapeutisk yogastil som handlar om att släppa taget för att stilla kropp och sinne. Yinyoga är ett bra komplement till din vanliga yogapraktisering och fler och fler upptäcker fördelarna med Yinyoga. Yinyoga bidrar till att ge ett ökat flöde av energi i kroppen genom att man fokuserar på de djupare vävnaderna som bindväv och fascia.  Livskraft och energi flödar i vår bindväv. Du stannar kvar i positionerna en längre tid, 3 – 5 min för att långsamt jobba med kroppens bindväv. I Yinyoga är det viktigast hur det känns, var det känns och hur du genom variationer på positionerna hittar in i din kropp. Fokus ligger på total närvaro och ökad kroppskännedom. Varje lektion innehåller ett centralt tema och syfte.

Ulrika Corneliusson

Jag upptäckte yoga på riktigt 2011 och har sedan dess haft möjligheten att pröva på olika yogaformer med flera duktiga, inspirerande lärare som fört mig vidare i min praktik. Jag har praktiserat flera stilar såsom Hathayoga, Asthangayoga, Kundaliniyoga, Yin Yoga, Rajadhiraj Yoga etc. Mitt praktiserande blev den pusselbit för mig som saknades för att hitta en balans i vardagen både som fysisk träning men även mental närvaro. 2014 valde jag att utbilda mig till Yogalärare i Globalyoga. Globalyoga är en friare fysisk yogaform som blandar tekniker från öst och väst och som hämtar inspiration från olika yogaformer som Iyengaryoga, Ashtangayoga och Kundaliniyoga. Ofta är klasserna byggda på Vinyasa Yoga dvs en flödesinriktad form av yoga. I min utbildning ingår även en stor del Anatomi och Yin Yoga som är en mindfulnessinspirerande och mer lugn form av yoga.

Jag fortbildar mig kontinuerligt genom workshops och kurser, i Sverige och ibland på andra platser i världen som jag kan bära med mig som inspiration in i mina yogaklasser. Bl.a. har jag under en resa till Indien studerat traditionell Hathayoga och Yoga terapi. Jag har även gått utbildningar för Ulrica Norberg (Anatomi, Yogaterapi) och Johanna Alvin (Assistering, Yin yoga).

Inspirationen i guidningen av mina yogaklasser definieras just av en friare stil där jag uppskattar att blanda inspiration från olika traditioner i yoga, att det inte finns några “måsten”. Yoga är trots allt ett verktyg för att hitta tillbaka till vårt genuina jag och att hitta platsen inom oss själva där vi kan förhålla oss till omvärlden. Som yrkesverksam Massageterapeut inspireras jag också av att hitta yogan som ett verktyg att lära känna våra fysiska kroppar för att kunna hitta en bättre rörlighet i vardagen.

Yin yoga är en yogaform som jag tror att många av oss behöver för att hitta balans i vardagen. Jag har också valt att fördjupa mig just inom denna yogaformen då den har kommit att ligga mig varmt om hjärtat. Min undervisning kan variera, gärna vill jag påverka stämningen i en klass genom musik, yogafilosofi, aforismer eller dikter från olika inspirationskällor.

Det som inspirerar mig är att yoga är ett förhållningssätt till livet, oavsett vilken yogaform man väljer. Yoga handlar för mig om att bli en mer medveten människa.

”Practice and all is coming”
Pattabhi Jois 

Extra prova på: 22 augusti kl. 17.30 (100 kr)
Prova på: 29 augusti kl. 17.30 (100 kr)
Kursstart:  5 september
Kursavslut: 19 december
Totalt: 16 lektioner
Pris: 2.790 kr t.o.m. 2 veckor innan kursstart (ord. pris: 3100 kr)

Vid bokning och betalning senast 2 veckor innan kursstart ges 10% rabatt på ordinarie kurspris. 

Boka och betala din kurs här.

Ny kund? Du kan prova på till rabatterat pris även efter att terminen startat, samt få 10% rabatt på kursavgiften. Läs mer här.