Yinyoga onsdagar

onsdagar kl. 17.30-18.45
I yinyogan för vi samman sinne och kropp under stillsamhet. Vi uppmärksammar andning och flöde, samtidigt som vi håller positioner under en längre tid.

Yinyogan är baserad på det taoistiska konceptet om yin och yang, som också spelar en central roll inom kinesisk medicin. Faktorer som sjukdom och stigande ålder försvagar yin i vår kropp, men även felaktig kost, föroreningar och stress bidrar till ett underskott av yin.

I yinyogan stimulerar vi fascian (bindväven) i kroppen. Genom specifika positioner uppnår vi även en stimulering av kroppens olika meridianer (energikanaler) som är ett nätverk som transporterar livsenergi till våra organ. Vi öppnar upp för ett ökat flöde av qi (livsenergi, prana), vilket bidrar till läkande och ger en vitaliserande effekt till kropp och sinne.

Huvudmomentet i yinyogan är att vi håller positioner i stillhet under flera minuter. Stundtals använder vi vår andning på ett specifikt vis för att öka, samt rikta flödet av energi. Yinyoga är även en praktik i att bli medveten om våra tankemönster, reaktioner och vårt eget agerande. Denna yogaform blir därför en utomordentlig praktik i mindfulness.

Yinyoga har visat sig ha goda effekter vid olika smärttillstånd såsom bland annat fibromyalgi. Även för hudproblem, matsmältningsproblem och hormonella störningar har den visat sig ha god effekt, för att nämna några av de många områden som berörs i denna praktik.

Inga förkunskaper krävs.

Lärare: Pia Georgsson

Våren 2018

Kursstart: 17 januari (möjlighet att prova på vid detta tillfället, i mån av plats)
Prova på: 21 januari kl. 17.45-19.00
Kursavslut: 13 juni
Totalt: 22 lektioner
Pris: 4.190 kr
Ny kund? Du kan prova på till rabatterat pris även efter att terminen startat, samt får 10% rabatt på kursavgiften. Läs mer här.